Wat mag niet ontbreken aan jouw tuin?

Geplaatst door

Net zoals Rome niet in een dag gebouwd is, duurt het soms jaren voordat je tuin af is. De meeste mensen onder ons beschikken niet over de financiƫle luxe om de tuin in een keer onder handen te nemen. Voor degenen die stapsgewijs investeren in hun tuin hebben we een lijstje opgesteld met dingen die niet aan je tuin mogen ontbreken. Hiermee bedoelen we investeringen in de veiligheid van je woning en tuin.

Verlichting

Een goed verlichte tuin verjaagd inbrekers. Die zijn liever onzichtbaar en kiezen dus eerder voor een donkere tuin. Het is belangrijk dat je verlichting aanbrengt langs alle paden, bij de carport mocht je deze hebben en bij de deuren. Zo wordt het voor jezelf en de medebewoners ook nog eens makkelijker om de deur te vinden en de sleutel in het gat te stoppen,

Ongediertebestrijding

Ongedierte zoals ratten, muizen en mollen wil je natuurlijk niet in je tuin hebben. Ze kunnen veel schade veroorzaken door planten kapot te bijten of tunnels te graven wat voor verzakkingen kan zorgen. Wij zijn van mening dat voorkomen beter is dan genezen. Het is raadzaam om je tuin zo schoon mogelijk te houden en afval op de daarvoor bestemde plek neer te zetten. Om mollen te bestrijden kun je voor een mollennet kiezen. Deze plaats je onder de grond rondom je tuin. Mollen kunnen slecht tegen trillingen. Er zijn verschillende manieren om trillingen te veroorzaken. Een daarvan is het plaatsen van een glazen fles in de grond. De wind maait over de opening heen wat een trillend geluid veroorzaakt. Voor meer informatie over ongediertebestrijding breng je een bezoek aan melkbusshop.nl.

Zitgelegenheid

Een van de dingen die niet mogen ontbreken in je tuin is een zitgelegenheid. In de zomer is het heerlijk om buiten te zitten en mensen uit te nodigen. Bij een laag budget zou je voor een picknicktafel kunnen kiezen. Heb je wat meer geld te besteden dan zou je voor een loungebank kunnen kiezen of stoelen waarbij je de houding kunt aanpassen (zittend of liggend).