Tuin verbouwen

Geplaatst door

We zijn alweer halverwege de winter, dus begint het alweer tijd te worden om te bedenken hoe jij je tuin eruit wilt laten zien voor de lente en de zomer. Kortom, tijd om de tuin onder handen te gaan nemen! Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat jij deze lente en zomer een tuin hebt waar je optimaal van kunt genieten? In dit blog een aantal tips hoe jij ervoor zorgt dat je tuin er tip-top uit komt te zien, waardoor jij optimaal kunt genieten. 

Ontwerp op papier

Allereerst is het belangrijk om te kiezen in wat voor paradijs jij je tuin om wilt toveren. Wil je er een tropische tuin van maken, een diervriendelijke tuin of toch een klassieke tuin? Ga op het internet en zoek naar inspiratie voor tuinen. Op VTWonen kun je ontzettend veel leuke en verschillende tuinen tegenkomen waar je ontzettend veel inspiratie vandaan kunt halen. Als je eenmaal wat informatie opgesnoven hebt, is het tijd om om je tuin op te gaan meten. Dit is noodzakelijk omdat je dan weet wat voor afmetingen van eventueel nieuwe tegels, bomen en planten je ruimte hebt. Je wilt er namelijk niet tijdens de werkzaamheden achter komen dat er geen ruimte meer is voor die ene boom die je zo graag wou, omdat je dacht dat het wel zou passen. Als je eenmaal gemeten hebt, is het tijd om je maximaal budget te bepalen dat je wilt uitgeven. Hou hierbij rekening met het huren van gereedschappen, of als je zelf niet zo’n doe-het-zelf’er bent, de kosten van het inhuren van een hovenier. Als jouw budget helder is, is het tijd om al je opgedane inspiratie op papier te zetten. Maak meerdere schetsen met meerdere ideeën die je hebt, waardoor je uiteindelijk het leukste idee uit kan kiezen. 

Aan de slag

De volgende stap die je moet ondernemen is je plan dat je op papier hebt uit te voeren. Dit kan heel simpel door een hovenier in te schakelen, maar dit brengt uiteraard ook extra kosten met zich mee wat je niet wilt hebben. Dus als je een beetje handig bent, is het verstandiger om alles zelf uit te voeren. Kijk allereerst welke gereedschappen je allemaal nodig hebt en of je die gereedschappen ook in huis hebt. Als je deze niet in huis hebt, huur ze dan. Daarnaast is het ook verstandig om een grondafval container te huren. Hierin kan je al het groenafval dat je overhoudt aan de verbouwing kwijt, waardoor je na de verbouwing van je tuin ook meteen een schone tuin overhoudt. Je kan goedkope containers door heel Nederland verkrijgen.