Tips voor een mooie tuin

Geplaatst door

Wanneer je een mooie tijd hebt voelt het als een tweede huis. Lekker genieten op een lente dag van de zonnen of tijdens een warme zomeravond. Veel mensen steken dan ook maar al te graag veel tijd en energie in de tuin. Naast het kopen van een comfortabele lounge set en een mooie platen zijn er nog veel meer dingen die de tuin mooier maken. Juist die kleine dingen die een tuin mooie maken willen we in deze blog behandelen. Benieuwd geworden? Lees gauw verder in deze blog waar we diverse tips geven waar je in eerste instantie niet aan hebt gedacht.

Werk in verschillende hoogtes

Bij een mooie tijd ben je al gauw geneigd om mooie bloeiende bloemen te kopen. Uiteraard onmisbaar in een mooi tuin. Maar maak de tuin meer dan een mooie bloemen en werk in de hoogte zoals bomen, schilderijen en ander dingen die je kunt laten hangen. Hierdoor benader je de tuin ook anders en kijk je meer op.

Een mooie buitenmuur

Dit is één van de punten die veel mensen vergeten. Een mooie tuin maar de gevel van je huis onder de mos en groene alg. Niet passend wanneer je graag een mooie tuin wil hebben dat je als tweede huis wilt gaan inrichten. Zorg er dus voor dat de buitengevel er als nieuw uitziet. Niks voor niks zien de tuinen van nieuwbouw woningen er mooi uit. Hoe maak je buitengevel weer als nieuw? Zorg voor een grondige schoonmaak met gevelreinigingsproducten. Mos en groene alg is nu goed en grondig verwijderd waardoor het niet snel weer komt. Dicht vervolgens de boorgaten en eventuele scheuren in de muur met steenreparatiemortel. Een steenpasta met verschillende kleuren die een natuurlijke werking hebben. Dit houdt in dat ze met de andere bakstenen mee kleuren door het weer.

Verwijderen dode bomen niet

De meeste mensen zagen dode bomen tot de grond af. Zonde! Steeds meer mensen zien de mogelijkheid om dode bomen om te zetten tot kunst. Voor zogeheten boomkunstenaars kunnen van de dode bomen mooie kunst maken. Of je nou graag een uil van hout wilt hebben of een zelfportret? Het is vaak allemaal mogelijk.