Populaire stijlen voor in de slaapkamer

Geplaatst door

Je slaapkamer inrichten is iets wat mensen vaak eenmalig doen en er vervolgens nooit meer gekeken. Heel erg jammer, want je kan er zoveel moois mee. Een mooie slaapkamer draagt daarnaast bij aan een opgeruimd en ontspannen gevoel. Met enkel een goed matras en een lege vloer ben je er dus niet. Om je te helpen met inspireren kan je goed kijken naar de trends van afgelopen en volgend jaar. Dit zijn veel voorkomende slaapkamer trends.

Ibiza 

We halen de afgelopen jaren massaal de Ibiza stijl in huis. Niet alleen in de woonkamer of in de tuin, maar ook zeker in de slaapkamer. In een Ibiza stijl slaapkamer is veel ruimte voor natuurlijke materialen en tinten. Hout, beige en accessoires zijn hier meer dan welkom! Leuk ook om je ruimte speels in te richten door bijvoorbeeld een hang stoel of een plant die je aan het plafond hangt. Leuk ook aan deze stijl is dat je verschillende materialen mag mixen, goed te combineren dus met spullen die je nog in huis hebt staan.

Industrieel

Ook minstens zo populair op het moment is de industriĆ«le stijl. Mocht je het geluk hebben een mooie robuuste muur in de slaapkamer te hebben, dan ben je eigenlijk al halverwege. Je combineert deze look met metaal en het gebruik van ijzeren materialen. Qua kleuren zit je met grijstinten en donkere kleuren al snel goed. Je maakt het plaatje compleet door het toevoegen van meerdere (grote) planten. 

Romantisch 

De romantische woonstijl wordt gekenmerkt door tinten die te vinden zijn in het roze kleurenpallet. Hierbij geen metalen robuuste materialen, maar wordt juist gebruik gemaakt van zachte materialen en veel stoffen. Ook accessoires kun je in grote mate toevoegen in je slaapkamer in romantische stijl. Je kan kiezen voor een zacht vloerkleed om de meubels tot een geheel te maken. En natuurlijk kunnen een aantal kaarsen hierbij niet ontbreken. 

Scandinavisch

Tot slot nog de Scandinavische stijl. Gekenmerkt door de vele wit tinten. Hier past perfect een boxspring in die meteen een blikvanger van je slaapkamer kan worden. Daarnaast zet je simpele houten nachtkastjes. Kleur is iets wat je niet veel terugziet in een slaapkamer met deze stijl, je kunt het dus simpel houden.