Hoe je het snelste je hele tuin kunt verbouwen

Geplaatst door

Heb je nou altijd al je tuin eens willen veranderen, maar ben je er nooit aan toegekomen? Doe het dan nu! Het voorjaar is weer van start gegaan en dit is de ideale tijd om je tuin eens goed onderhanden te nemen. Indien je er niet te lang mee bezig wilt zijn, kun je bij een lokaal autoverhuur bedrijf een kleine bus huren en alle spullen in een keer aanschaffen. Een verbouwing hoeft niet lang te duren en zou binnen een of twee dagen klaar kunnen zijn met een paar simpele tips.

Goed begin is het halve werk

Als je er al langer over nadenkt om je tuin te veranderen, heb je vast wel enkele idee├źn over hoe het eruit moet gaan zien. Bereid jezelf goed voor en speur catalogussen af om te kijken wat je echt wilt. Dit kan heel makkelijk in de avond uurtjes op de bank na een lange werkdag, even een uurtje een gids doorbladeren. Knip eventueel de dingen die je leuk vindt uit en plak deze op een moodboard. Dit bespaart je in de winkel zelf heel wat zoektijd en kun je eventueel de kleinere dingen ook online bestellen en laten leveren. Je ben zo niet meerdere dagen bezig met het aanschaffen van nieuwe spullen, wat je al heel wat uren kan besparen.

Het werk uit handen geven
Een tuin zelf aanleggen kost natuurlijk veel meer tijd, al helemaal als je het nog nooit eerder gedaan hebt. Afhankelijk van wat je gaat doen, kan hier enkele dagen overheen gaan. Het inhuren van een hoveniersbedrijf is dan een goede oplossing. Deze vakmensen kunnen binnen een dag je tuin aanleggen en dan wordt het ook in een keer goed gedaan. Zo heb je zelf tijd voor andere dingen en kun je bijvoorbeeld vanuit huis een dagje werken.

Bezorgen? No way!
Om de aanleg van de tuin niet uit te laten stellen door eventuele levertijden, is het verstandig om de materialen zelf te halen. Dit kun je in een dagje doen als je van te voren alles goed uit hebt gezocht. Wanneer de hoveniers dan langskomen, kunnen ze meteen aan de slag. Om er zeker van te zijn dat alle spullen na een dagje shoppen in een keer meekunnen, is een busje huren wel verstandig. Naast het feit dat je de spullen waarschijnlijk sneller in huis hebt op deze manier, bespaar je jezelf ook de bezorgkosten! Win-win dus.

Dit zijn slechts enkele tips om snel en gemakkelijk je tuin een opfrisser te geven. Lees je vooral goed in over de mogelijkheden die er zijn, zodat jij zo snel mogelijk van je nieuwe tuintje kan genieten!