Het hele jaar door genieten van je tuin

Geplaatst door

Iedereen kan wel manieren bedenken om te genieten van de tuin wanneer het zomer is en de zon schijnt. De uitdaging zit hem erin om het hele jaar door je tuin optimaal te kunnen gebruiken ook wanneer het wat frisser is of wanneer het regent. Maar hoe kun je dit nou doen?

Kies voor de juiste planten

Wanneer je de tuin vol gaat zetten met mooie planten probeer er dan rekening mee te houden dat je het hele jaar door afwisseling hebt qua bloeiende planten. Kies dus voor verschillende planten die allemaal in andere tijden van het jaar bloeien en op deze manier zit je nooit in een saaie tuin maar heb je altijd veel groen om je heen. Maar je bent er nog niet wanneer je hier rekening mee houdt qua inrichting van je tuin.

Overkapping

Ook op regenachtige dagen kan je lekker in de tuin zitten wanneer je een overkapping in de tuin plaatst. Er zijn veel verschillende manieren en overkappingen waar je uit kan kiezen qua vormgeving en materialen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een metalen, stalen, plastic, glazen of houten overkapping. Het is maar net wat je mooi vind staan in de tuin en waar je graag onder gaat zitten wanneer het regent. Hout is het meest gekozen materiaal om een overkapping van te maken omdat dit van nature een duurzame oplossing is en omdat dit een natuurlijke uitstraling geeft aan de tuin. Douglas houten overkapping heeft mij geholpen aan een mooie overkapping.

Ook wanneer de dagen kouder zijn

Ook op koude dagen in de tuin zitten kan werkelijkheid worden. Wanneer je een mooie overkapping in de tuin hebt staan dan kun je gezellig op je lounge set plaats nemen met een dekentje en een van de vele tuinhaarden die te verkrijgen zijn. Je hoeft nooit meer in een koude en sfeerloze tuin te zitten als je deze idee├źn toevoegt! Doe goed onderzoek en maak het helemaal naar eigen wens en binnen de kortste keren kun jij ook alleen, met vrienden of je gezin het hele jaar door genieten van je tuin.