Een masthoogwerker huren of kopen?

Geplaatst door

Waarom zou je een masthoogwerker kopen als je er één kan huren via www.jekuntmijhuren.nl? Niet iedereen kan het financieel opbrengen om er een te kopen. En wat als de masthoogwerker kapot gaat buiten de garantieperiode?

Een masthoogwerker huren is goedkoper

Als je een masthoogwerker koopt, is deze gelijk van jou. Dat kan een fijn gevoel zijn. Maar heb je zoveel geld niet gelijk voorhanden, of heb je hem niet geregeld nodig? Dan is huren zeker een optie. Je betaalt slechts een klein bedrag gedurende een bepaalde periode. Maar denk wel eerst goed na hoe lang jij gemiddeld denkt te gaan huren. Is dit een dagdeel of een hele dag? Misschien wel enkele dagen of weken? Bereken hoeveel geld je kwijt bent als je gaat huren en vergelijk dat eens met de kosten die je hebt als je een masthoogwerker zou aanschaffen. Ik weet zeker dat je door het huren van een apparaat dat je mogelijk niet dagelijks nodig hebt, veel geld kunt besparen. Geld dat je weer kan gebruiken voor andere noodzakelijke uitgaven.

Wat zijn de voor- en nadelen van huren of kopen?

De beslissing om te huren of te kopen kan grote financiële gevolgen hebben voor bedrijven. Vooral op de langere termijn. Natuurlijk is huren goedkoper. Daarnaast biedt het huren van een masthoogwerker je ook meer flexibiliteit dan kopen. Wanneer je besluit een hoogwerker of welke andere machine dan ook te huren via ‘Je kunt mij huren’ kan de afspraak gemaakt worden deze te leveren en ook weer op te halen als de huurtermijn is verstreken. Bij de aanschaf van een apparaat zijn er de kosten van de eerste aankoop en de lopende kosten die horen bij het gebruik van de apparatuur in de loop van de tijd. Deze kosten zijn inclusief belastingen, leningrente, licentiekosten en opslagkosten. Hoewel je de kosten in de loop van de tijd kunt afschrijven, ben je ook verantwoordelijk voor de onderhouds- en vervangingskosten. Een grote kapitaaluitgave kan het werkkapitaal aanzienlijk verminderen. Door apparatuur te huren, worden deze grote uitgaven geëlimineerd. Zo vermijd je de kosten voor het kopen van apparatuur die lange tijd niet wordt gebruikt. Als de apparatuur niet wordt gebruikt, betaal je er niet voor.

Betaal alleen voor gebruikte tijd

Als je een apparaat aanschaft, is dat altijd van jou. Net als de kosten. Kosten die zich blijven opstapelen. Ongeacht of het apparaat wordt gebruikt of niet. Als je huurt, hoef je geen kosten te betalen wanneer de hoogwerker niet in gebruik is. Dat spaart uiteraard geld. Als er een probleem is, zal dit opgelost worden door de professionals van ‘Je kunt mij huren’. Zij zijn ook verantwoordelijk voor routineonderhoud en service aan machines en gereedschap. Als er een probleem is, bel je hen gewoon en zij zorgen ervoor. Als de reparatie lang duurt, kunnen ze een vervangend apparaat aanbieden. Zodat je geen downtime hebt.