Duurzame manier om mollen te voorkomen

Geplaatst door

Wanneer je mollen moet bestrijden ben je eigenlijk al te laat. Heb je nog geen last van mollen, maar is de kans aanwezig dat mollen een bezoek brengen? Gelukkig zijn er verschillende manieren om mollen op een duurzame manier te voorkomen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze preventieve maatregelingen. Wij zijn er mee eens dat het geen pretje is om mollen in je tuin te hebben, maar vinden wel dat we ze op de juiste manier met ze om moeten gaan.

Schade aangericht door mollen

Mollen kunnen best wat schade veroorzaken aan je tuin. Daat zit je natuurlijk niet op te wachten wanneer je de tuin er net mooi bij hebt liggen. Mollen graven binnen een korte tijd veel tunnels en voordat je het weet komen zijn vriendjes op bezoek. Als de mollen te veel tunnels graven kunnen verzakkingen het gevolg zijn. In dit geval kan het zijn dat je een nieuw gazon, planten of tegelwerk aan moet laten leggen. Gelukkig kun je dit voorkomen door de onderstaande maatregelingen te nemen.

Onaantrekkelijke tuin

Een tuin zonder variatie, bomen of beschutting trekt mollen aan. Door je tuin aantrekkelijk te maken voor mollen kun je ze voorkomen. Dit betekent dat je een gevarieerde tuin moet hebben met een aantal boompjes en voldoende beschutting. Een andere mogelijkheid is om een mollennet aan te leggen. Dan weet je zeker dat er geen mollen binnenkomen. Voor het plaatsen van een mollennet moet er gegraven worden. Het net wordt zo’n twee meter onder de grond geplaatst.

Gevoelig tegen trillingen

Mollen zijn erg gevoelig voor trillingen. Dit zou bijvoorbeeld een open wijnfles kunnen zijn die je in de grond plaatst. De wind zorgt voor trillingen waar mollen niet goed tegen kunnen. Dit is een van de eenvoudigste en voordeligste wijze om mollen uit je tuin te houden.

Een mol kan niet goed ruiken

Vaak gebruiken mensen planten met een bepaalde geur waar mollen niet goed tegen zouden kunnen. In werkelijk hebben mollen helemaal geen goede neus en vernemen ze deze geuren alleen wanneer ze in de buurt komen.